Corona (COVID-19)

Door de ontwikkelingen omtrent het coronavirus in Nederland zijn wij als organisatie die huishoudelijke hulp levert extra alert. Wij zijn ons bewust van de risico’s en houden samen met de Kenniskring Veiligheid van Facilicom de richtlijnen en voorschriften van het RIVM goed in de gaten. Uw gezondheid en die van onze medewerkers staat voor ons voorop.

Samen met het ministerie van VWS en de GGD heeft het RIVM een richtlijn ontwikkeld speciaal voor zorgorganisaties en kritische diensten. Uiteraard geldt voor alle medewerkers dat zij de hygiënemaatregelen van het RIVM volgen. Al onze medewerkers zijn goed ingelicht over de hygiëneprotocollen en worden door ons op de hoogte gehouden van eventuele aanvullende maatregelen.
Conform deze richtlijn zullen wij medewerkers met gecombineerde ziekteklachten (koorts én luchtwegklachten én verkoudheid) niet naar klanten toe sturen om te werken. Zo lang er geen sprake is van deze gecombineerde klachten kan onze medewerker komen werken. Indien een medewerker toch uitvalt zal waar mogelijk vervanging worden geregeld.

Wij houden samen met onze Kenniskring Veiligheid alle richtlijnen en voorschriften goed in de gaten, we volgen de ontwikkelingen op de voet en waar nodig handelen wij direct. Indien er aanvullende maatregelen van kracht worden zullen wij die zo snel als mogelijk op onze website publiceren.

Kijk voor de meest actuele richtlijnen altijd op de website van het RIVM.

Wat kunt u als klant doen?

Wij doen er alles aan om besmetting te voorkomen en willen aan u hetzelfde vragen. Het regelmatig wassen van uw handen, niezen en hoesten in uw elleboog of in een papieren zakdoek en geen handen schudden helpen hierbij enorm.Mocht u toch al gecombineerde klachten hebben (koorts én verkoudheid én luchtwegklachten) willen we u vragen dit tijdig door te geven aan uw hulp en contact op te nemen via 0610801458. Zo kunnen wij samen met u kijken naar een passende oplossing.
Wilt u meer informatie over het coronavirus? Kijk dan op de website van het RIVM of bel het RIVM op telefoonnummer 0800-135.